Lilla blomstrende planter, det er de 10 smukkeste lilla blomster til haven

Blue Cushion blomstrer rigeligt i en lavendel/lilla farve. Planten stammer fra bjergene og er derfor meget velegnet til en stenhave. Plantet i grupper er det en fremragende bunddække, der passer godt sammen med andre planter og til sidst antager den pudeform, der giver dens navn.

Højde: 15 centimeter
Hvornår skal man så en blå pude: efterår
Blomstringstid: forår
Latinsk navn: Aubrita
Plantetype: bunddække
Blå pude kan godt lide let fugtig jord, men kan også tåle et tørt sted generelt.

2. Ur

Klokkeblomsten er hjemmehørende i det nordlige Japan. Der vokser de på enge nær bjergene. Blomsterne er klokkeformede og blomstrer relativt sent på sommeren. Disse lilla blomstrende planter kommer også op i det sene forår, fordi det holder sig koldt i Japan i lang tid i nord. Farven varierer fra mørkeblå til dyb lilla.

Højde: 40 centimeter
Hvornår skal man se: forår
Blomstringstid: juni til august
Latinsk navn: Campanula Addenda
Plantetype: flerårig
Klokkerne har pelsrødder og er svære at transplantere. Det er bedre at give et ungt eksemplar fra en potte fra børnehaven et permanent sted.

3. Spillere

Gamandern er en lavtvoksende busk med smukke lilla/lilla racer. Busken kan lide et solrigt sted, og jorden bør ikke være mager. I en sydvendt have er gamanderen en fin kombinationsplante, fordi den ikke formerer sig.

Højde: 50 centimeter
Hvornår skal man så gamander: forår
Blomstringstid: juli til september
Latinsk navn: Teucrium Fruticans
Plantetype: busk
Planten er hårdfør, men skal beskyttes mod overdreven regn eller sne.

Blue Cushion blomstrer rigeligt i en lavendel/lilla farve. Planten stammer fra bjergene og er derfor meget velegnet til en stenhave. Plantet i grupper er det en fremragende bunddække, der passer godt sammen med andre planter og til sidst antager den pudeform, der giver dens navn. Højde: 15 centimeter Hvornår skal man så en blå pude:…

Blue Cushion blomstrer rigeligt i en lavendel/lilla farve. Planten stammer fra bjergene og er derfor meget velegnet til en stenhave. Plantet i grupper er det en fremragende bunddække, der passer godt sammen med andre planter og til sidst antager den pudeform, der giver dens navn. Højde: 15 centimeter Hvornår skal man så en blå pude:…

Leave a Reply

Your email address will not be published.