Dahlian, sommer i din pære

Om Dahlian
Dahlian har længe haft billedet af at være en plante for bedsteforældre. Vinageplanten er i de senere år blevet meget hip. Ikke så mærkeligt, for der er smukke blomster i utroligt mange varianter: fra enkeltblomstrede hvide blomster til kugleformede røde, fløjlsbløde løg med små, skeformede kronblade. Der er mange specielle Dahliaer med specielle navne. Såsom Dahlia Café au Lait eller Dahlia Crème de Cassis.

Dahliaer blomstrer voldsomt og kommer i uendelige variationer af farver og former. De er ideelle blomster til at sætte farve på haven fra sensommeren til den første frost. De kombinerer meget fint med blomsterløg. Som snitblomst kan du også fint tage dem med fra haven til din stue.

Hvordan planter man dahliaer?
Det særlige ved Dahlia er, at de vokser af knolde. Du kan købe Dahlia-knolde fra marts til juni. Køb dahliaknolde fra et havecenter eller netbutik med blomsterløg og planter.

Plant knolden i godt gødet jord. Så dyb, at den ende, planten vokser fra, er lige under jorden. Plant ikke knolden på hovedet, da den ikke vokser. Du skal være tålmodig, da en plante først kommer ud af knolden efter mindst 5 uger.

Du kan også bestille Dahlia-planter fra forsommeren. Du køber så en Dahlia i en gryde. Du kan også stille den i haven. Eller du kan have Dahlian i en gryde på din terrasse. Intratuin har mange varianter til salg.

Forskellige typer dahliaer
Der findes mange forskellige varianter af dahliaer. Der er endda Dahlia-foreninger, der stadig forsøger at dyrke nye sorter. Der kan skelnes mellem følgende typer dahliaer.

Enkeltblomstrede dahliaer har en enkelt cirkel af kronblade omkring et åbent center. Eksempler er Mignon Dahlia og Topmix Dahlia. Planten af ​​enkeltblomstrede georginer bliver ikke højere end 50 cm.

Om Dahlian Dahlian har længe haft billedet af at være en plante for bedsteforældre. Vinageplanten er i de senere år blevet meget hip. Ikke så mærkeligt, for der er smukke blomster i utroligt mange varianter: fra enkeltblomstrede hvide blomster til kugleformede røde, fløjlsbløde løg med små, skeformede kronblade. Der er mange specielle Dahliaer med specielle…

Om Dahlian Dahlian har længe haft billedet af at være en plante for bedsteforældre. Vinageplanten er i de senere år blevet meget hip. Ikke så mærkeligt, for der er smukke blomster i utroligt mange varianter: fra enkeltblomstrede hvide blomster til kugleformede røde, fløjlsbløde løg med små, skeformede kronblade. Der er mange specielle Dahliaer med specielle…

Leave a Reply

Your email address will not be published.